Virtuele Helden
WordPress onderhoud

WordPress onderhoudscontract

Je bedrijfsauto gaat toch ook naar de garage? Waarom je website dan niet?

Net als bij een auto heeft jouw WordPress website regelmatig onderhoud nodig. Zo voorkom je dat je WordPress website gehackt kan worden en dat de techniek achter de website up-to-date is.

Wij snappen dat het bijhouden van de website niet je favoriete bezigheid is en dat je geen zin hebt om alles te controleren. Toch is het belangrijk dat dit regelmatig gebeurd.

Speciaal voor WordPress websites hebben wij een onderhoudsservice, waarbij ieder kwartaal de volledige website wordt gecontroleerd op updates. Zijn er tussendoor essentiële updates om de veiligheid te garanderen, dan kunnen wij deze in overleg uitvoeren.

Waarom WordPress up-to-date houden?

Helaas is het zo dat er mensen zijn die het nodig vinden om in te breken op websites van anderen. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn, het stelen van data is daar een van. Het niet tijdig bijwerken van de WordPress installatieWordPress plugins of het thema kan hackers met gemak toegang geven tot jouw website.

Naast de beveiligingsrisico’s kan het ook zo zijn dat bepaalde functionaliteiten niet meer ondersteund worden en de website daarom niet meer (goed) werkt. Door regelmatig de website bij te werken voorkom je juist die problemen.

Mijn WordPress website is gehacked, en nu?

Voorkomen is beter dan genezen is het spreekwoord wat hier op z’n plaats is. Helaas is niet alles te voorkomen, maar regelmatig onderhoud zorgt er wel voor dat  het risico aanzienlijk kleiner is.

De tijd om een website te herstellen nadat deze gehackt is vooraf moeilijk in te schatten, het aantal uren onderhoud per jaar staat vast en kost uiteindelijk minder.

Is jouw website een belangrijke bron van inkomsten, met bijvoorbeeld een WordPress webshop ? Dan zijn de gevolgen nog veel groter, gebruikersgegevens kunnen verloren of zelfs gestolen zijn en de webshop is (tijdelijk) offline.