blog

Sociale leven? Ken ik niet!

Dat is toch even wennen. Geen leuk weekend in het vooruitzicht. Geen vakantie. Geen enkele activiteit die normaal zorgt voor wat ontspanning naast het harde werken. Ik vind het een partijtje saai allemaal.

Na een korte uitbarsting van frustratie ben ik opzoek gegaan naar alternatieven om niet volledig sociaal geïsoleerd te raken. Ik overdrijf natuurlijk. Maar mijn zoektocht bracht al snel hoop, er zijn dus bedrijven die apps hebben ontwikkeld waardoor je online contact kan onderhouden. Bizar. Ze noemen het: Whatsapp, Instagram, LinkedIn en Tiktok. Ik ben blown away.

Je zou het niet zeggen, maar we hoeven dus niet helemaal de grip op realiteit te verliezen. Pff wat een opluchting.

We mogen best balen dat de wereld er ineens anders uitziet.

Oke, alle gekheid op een stokje. We mogen best een beetje balen dat de wereld er ineens heel anders uitziet. Maar het is nou eenmaal niet anders. Zolang we niet ziek zijn, mogen we al enorm in onze handjes knijpen. Laten we het beste ervan maken. Ik heb de afgelopen week heel wat sociale tools ingezet om de werkweek leuk te houden. Ik deel ze graag met jullie.

1) 10.000 stappen challenge

Wandelen is niet m’n ding. Tenzij de wandeling leidt tot een portie bitterballen op een strandtent… dan kan ik het wel waarderen. ????  Nu dat er even niet inzit, moet ik iets anders bedenken om wandelen niet als straf te zien. De oplossing? De 10.000 stappen challenge. Iedereen die een beetje competitief en fanatiek is gaat hier lekker op. Aan het einde van de dag deel je met vrienden of familie hoeveel stappen je hebt gelopen. Iemand de 10.000 niet gehaald? De consequenties bepaal je zelf!

Je begrijpt dat ik iedere middag en avond netjes mijn rondje loop. En weet je wat het gekke is, ik begin het nog te waarderen ook.

2) Houseparty

Als we toch even bij de apps blijven zijn er natuurlijk ook apps die minder voor de hand liggen dan de bovengenoemde. Houseparty is een must in deze barre tijden. Met deze app kun je al video-bellend spelletjes spelen met maximaal 8 mensen. Zorg dat je vrienden het ook downloaden en tranen van het lachen zijn gegarandeerd.

3) Netflix Party

Ben je het Netflix-series kijken in je eentje inmiddels wel zat? Zet de popcorn maar klaar, want Netflix Party is dé uitkomst! Via deze app kun je samen met vrienden tegelijkertijd een Netflix serie of film kijken. Laat de commentaren over het acteerwerk, script of muziek maar komen.

4) Puzzelen

Het is inmiddels zeker 12 jaar geleden dat ik voor het laatst een puzzel heb gemaakt. Maar ik kan me niet herinneren dat het zo frustrerend kan zijn. De 16+ puzzels van 1000 stukje zou ik geen ontspanning willen noemen. Al is het wel heerlijke tijdsbesteding. Theetje erbij en deze oma is ready to go!

De essentie van deze blog is dat thuisblijven nu echt het beste idee is, hoe vervelend ook. Er zijn genoeg alternatieven om de komende maanden gezellig te houden. Ik durf te wedden dat jij zelf ook al creatieve oplossingen hebt gevonden om contact te houden.. op afstand.

Hoe onderhoud jij de sociale contacten?

Slimmigheid van Roel

Wil jij écht opvallen in je netwerk?

Ga je zelf aan de slag met LinkedIn? Of wil je juist samen met collega's een front vormen in jullie netwerk? Dat juichen we alleen maar toe!

Deel dit artikel

Slimmigheid van Roel

Deel dit artikel

Deel dit artikel

Gratis inspiratiesessie t.w.v. €240

Door-de-bomen-het-bos-weer-zien-koffietje
met Roel of Elwin

Wij zorgen voor een koekie

Blog

INTERESSANTE ARTIKELEN VAN ALLE HELDEN

Was dit artikel interessant? Dan is het zeker de moeite waard om ook artikelen te lezen van andere helden.