blog

Thuiswerken wakkert jouw verslaving aan.

Je brein is verslaafd. Geen zorgen, ik ontrafel hier geen geheimen alcoholverslaving waar je zelf nog niet van op de hoogte was. Maar je brein is verslaafd aan prikkels. Iedere notificatie, scherm oplichting, inkomend mailtje werkt als een soort drugs.

Wat blijkt, je telefoon, laptop of elk anders device is erop ingericht om zoveel mogelijk van deze meldingen te geven. Klinkt als een heerlijke trip voor je hersenen. Als ingaat op de verleiding en de meldingen checkt geef je direct een beloning aan je brein. Deze beloning komt in de vorm van dopamine, een stofje die het beloningscentra prikkelt.

Je brein voelt zich top. Je concentratie en aandachtsspanne (die sowieso al niet zo lang meer is) worden er minder blij van. Door direct in te gaan op de meldingen die je krijgt train je jouw brein om afgeleid te raken. Het werkt verslavend. En het resultaat is alles behalve gezellig. Alle externe prikkels zorgen voor steeds meer afleiding en jouw focus, die vliegt zonder dat je het merkt de deur uit.

Vooral tijdens het thuiswerken is het verleidelijk om je telefoon op tafel te hebben liggen. Op kantoor geldt er toch een zwaardere sociale bewijskracht. Als je ook thuis optimaal wilt werken, leg dan je dopamine-shot (telefoon) even in de la.

Slimmigheid van Roel

Wil jij écht opvallen in je netwerk?

Ga je zelf aan de slag met LinkedIn? Of wil je juist samen met collega's een front vormen in jullie netwerk? Dat juichen we alleen maar toe!

Deel dit artikel

Slimmigheid van Roel

Deel dit artikel

Deel dit artikel

Gratis inspiratiesessie t.w.v. €240

Door-de-bomen-het-bos-weer-zien-koffietje
met Roel of Elwin

Wij zorgen voor een koekie

Blog

INTERESSANTE ARTIKELEN VAN ALLE HELDEN

Was dit artikel interessant? Dan is het zeker de moeite waard om ook artikelen te lezen van andere helden.