blog

4 tips voor Jouw Tone of voice op LinkedIn

LinkedIn is één van de grootste sociale netwerken in de wereld en biedt professionals de mogelijkheid om hun netwerk uit te breiden en misschien zelfs iets te verkopen. Maar het is niet alleen een platform om te netwerken, het is ook een geweldige plek om aan je personal branding te werken. En een belangrijk onderdeel van personal branding en zichtbaarheid op LinkedIn is tone of voice. In dit artikel bespreek ik waarom jouw tone of voice zo belangrijk is in een LinkedIn post en hoe je het kunt gebruiken om je berichten effectiever over te brengen. Ik geef je de vijf belangrijkste tips die je nodig hebt om je LinkedIn berichten te verbeteren.

Tip 1: Definieer je doelgroep

De eerste stap om de tone of voice in je LinkedIn berichten te verbeteren, is door je doelgroep te definiëren. Wie zijn je lezers en wat willen ze horen? Als je weet wie je doelgroep is, kun je je berichten aanpassen aan hun behoeften en interesses. Als je bijvoorbeeld een bedrijf hebt dat zich richt op de gezondheidszorg, dan wil je waarschijnlijk een meer professionele en informatieve tone of voice gebruiken. Als je een startup hebt die zich richt op jongeren, dan kun je misschien een meer casual en luchtige tone of voice gebruiken.

Alleen het bedrijf definiëren als doelgroep is vaak niet voldoende. Bedenk je ook goed wie je binnen die organisatie wilt bereiken, zodat je van mens tot mens kunt inspireren en opvallen.

Tip 2: Wees consistent

Een van de belangrijkste aspecten van tone of voice op Linkedin is consistentie. Je wilt ervoor zorgen dat je tone of voice consistent is in al je LinkedIn berichten. Dit helpt je om een ​​merkidentiteit op te bouwen en je lezers te laten weten wat ze kunnen verwachten. Als je bijvoorbeeld altijd een informele tone of voice gebruikt in je LinkedIn berichten, dan is het verwarrend voor je lezers als je ineens een zeer formele toon gebruikt.

Zelf gebruik ik hier een eenvoudige methode voor die me ontzettend helpt. Namelijk de STE 1, waarmee ik mezelf forceer om na te denken wie ik wil zijn op LinkedIn. Je wilt jezelf nooit anders voordoen dan je bent, maar soms kun je minder interessante kenmerken van jezelf niet de meeste aandacht geven.

Met de STE ga je na of jij bijvoorbeeld de grappigSTE of juist de serieuSTE bent. Of jij de recht door zeeSTE of juist de bescheidenSTE. Zelf kies ik voor de RotterdamSTE. Dat past bij mijn roots, bij mijn manier van praten en er zitten een aantal kernwaarden in verstopt zoals geen blad voor de mond, recht voor z’n raapSTE en positief kritischSTE.

Dus ga op zoek naar jouw STE en geef jezelf een stok achter de deur om een consistente toon te slaan.

Tip 3: Wees authentiek

Een andere element is authenticiteit. Je wilt dat je tone of voice past bij je bedrijf en bij je persoonlijkheid. Als je bijvoorbeeld een startup hebt die gericht is op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van mensen, dan wil je een tone of voice gebruiken die persoonlijk en empathisch is. Als je tone of voice niet past bij je bedrijf, dan zullen je lezers het moeilijk vinden om zich met je te verbinden.

Tip 4: Gebruik een actieve toon

Tot slot is het belangrijk om een actieve toon te gebruiken in je LinkedIn berichten. Dit betekent dat je je berichten schrijft alsof je rechtstreeks tegen de lezer praat. Door een actieve toon te gebruiken, maak je je berichten persoonlijker en betrek je je lezers bij de conversatie. Dit kan helpen om meer betrokkenheid te genereren en ervoor te zorgen dat je boodschap beter wordt begrepen.

Oké, even samenvattend over jouw tone of voice op LinkedIn

Tone of voice is een cruciaal onderdeel van elke LinkedIn post en kan een grote invloed hebben op hoe je bericht wordt ontvangen door je lezers. Door je doelgroep te definiëren, consistent te zijn met jouw STE, authentiek te blijven en een actieve toon te gebruiken, kun je je LinkedIn berichten effectiever maken en je laten groeien. Vergeet niet om deze tips te gebruiken bij het maken van je volgende LinkedIn post en je zult zien dat het verschil kan maken in hoe je berichten worden ontvangen.

 

1STE is een methode van Cor Hospes

Slimmigheid van Roel

Wil jij écht opvallen in je netwerk?

Ga je zelf aan de slag met LinkedIn? Of wil je juist samen met collega's een front vormen in jullie netwerk? Dat juichen we alleen maar toe!

Deel dit artikel

Slimmigheid van Roel

Deel dit artikel

Deel dit artikel

Gratis inspiratiesessie t.w.v. €240

Door-de-bomen-het-bos-weer-zien-koffietje
met Roel of Elwin

Wij zorgen voor een koekie

Blog

INTERESSANTE ARTIKELEN VAN ALLE HELDEN

Was dit artikel interessant? Dan is het zeker de moeite waard om ook artikelen te lezen van andere helden.