Gratis Heldentalk

Heldentalk
Wekelijks Tippies
over LinkedIn

Kost niks en kan gewoon vanuit je luie stoel!

Lotte en Roel geven elke woensdag de Heldentalk. Met iedere week een andere verdieping, dus daar moet je bij zijn! Het is elke week erg druk, dus meld je op tijd aan. 👍🏻

Pak je plekkie

  • MOUWENOPSTROPERTS#
  • KOFFIESLURPERS#
  • KOEKIEKENGEENKWAAD#

blog

Thuiswerken, je moet het maar kunnen.

Als sociaal dier is thuiswerken alles behalve een pretje. Niemand om mee te kletsen. Niemand die je even nodig heeft. Niemand die koffie voor je haalt. Geen loopje naar een collega. Geen tafeltennis. Geen zak aan dus!

Oké oké, zo erg is het ook weer niet. Als we hiermee kunnen bijdragen aan ‘Flatten the Curve’ dan werken we met alle liefde 3 weken thuis. Maar we moeten het onszelf wel een beetje makkelijk maken. Daarom ben ik op onderzoek uitgegaan en heb ik 5 top tips op een rijtje gezet, waardoor ook jij de komende 3 weken zonder moeite kan uitzitten.

1) Begin met routine

Het is heel verleidelijk om alle routine die je hebt overboord te gooien wanneer je thuis kan werken. 7:00 je bed uit? 8:30 is nu prima. Aankleden? Overbodig. Douchen? Kan ook vanmiddag wel. Ontbijten? Maak er brunch van. Ja, daar gaat het mis. Zodra je de routine aanhoudt die je op een ‘normale’ werkdag ook hebt, associeert je brein de dag met een werkdag en niet met een luie weekenddag.

2) Maak een werkplek

En nee, je bed valt niet in die categorie. Het is heerlijk om vanuit bed, de bank of de keukentafel te werken. Maar het zal niet als een verrassing komen dat je op die plekken niet heel productief bent. Probeer een werkplek te creëren waar je alleen gaat zitten als je aan het werk bent. Zo kun je werk en privé goed scheiden.

3) Videobellen is top

Het woord videobellen klinkt een beetje als het woord faxen, super ouderwets. Het is wel een ontzettend fijn medium om totale eenzaamheid en isolatie voor te zijn. Geintje toch. Het is vooral efficiënt. Niet alle meetings hoeven afgezegd te worden, ook interne meetings kun je gewoon door laten gaan. Vooral als je met beeld belt, voelt het een stuk persoonlijker.

4) Vermijd de keuken zoveel mogelijk

Het is een partijtje makkelijk om alles wat je in de keuken tegenkomt in je mond te stoppen. Dropje hier, kaakje daar, stukkie chocolade. Al die calorietjes lopen op. Tuurlijk moet je jezelf af en toe verwennen. Maar probeer het keukenkastje niet als broodtrommel te zien.

Maar probeer het keukenkastje

niet als broodtrommel te zien.

5) Plan momenten om niet te werken

Wij spelen op kantoor af en toe een potje tafeltennis, heerlijk om even af te leiden van je werk. Dat is thuis helaas iets moeilijker. Het is wel belangrijk om ook thuis afleiding te zoeken. Loop bijvoorbeeld elke dag rond de lunch een stukje.

Heb jij nou nog tips die ervoor zorgen dat ik over 1,5 week niet tegen mezelf begin te praten? Deel ze dan vooral, misschien voeg ik jouw tips wel aan deze blog toe.

Slimmigheid van Lotte

  • 15 minuten

Deel dit artikel

Slimmigheid van Lotte

  • 15 minuten

Deel dit artikel

  • 15 min.

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Ontvang een berichtje als één van de helden weer slimme dingen te vertellen hebben

Alleen maar slimme dingen!

Blog

INTERESSANTE ARTIKELEN VAN ALLE HELDEN

Was dit artikel interessant? Dan is het zeker de moeite waard om ook artikelen te lezen van andere helden.

Als jij zelfstandig ondernemer is een maillijst een must have. En het laten groeien van die maillijst zou een topprioriteit moeten zijn. Maar is dat het ook?
Er zijn nog ongeveer 2453 andere mannen en vrouwen die eigenlijk een soort van hetzelfde doen als ik. Hoe. Val. Ik. Op. In vredesnaam.
Je brein is verslaafd. Geen zorgen, ik ontrafel hier geen geheimen alcoholverslaving waar je zelf nog niet van op de hoogte was.
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly