Virtuele Helden
Google Shopping

Google Shopping verkoopt voor jou!

Producten uit je eigen webshop verkopen met behulp van Google. Dan kan met Google Shopping en is eigenlijk best practice. Hiermee krijgen zoekers bij relevante zoekopdrachten een overzicht aan producten te zien, met daarin afbeeldingen, prijs en webshop.

Als gecertificeerd Google Partner adviseren wij je over het inzetten van Google Shopping, of een van de andere producten van Google en maken wij van jouw webshop een geweldige etalage in Google.

 

Wil jij samen met ons jouw webshop naar een hoger niveau tillen?

Uit onderzoek blijkt dat de conversie van Google Shopping in vele gevallen 25% hoger ligt en de gemiddelde klikprijs (CPC) lager dan voor Google Search.

Up-to-date Shop productfeed

Google Shopping maakt gebruik van de zogenaamde productfeed. Dit is een spreadsheet bestand wat je upload naar je Google Merchant Center. Hierin staan gegevens over je product, zoals kleur, maat en voorraad.

Heb je een kleine webshop, dan is het up-to-date houden van de productfeed niet zo ingewikkeld. Wordt jouw webshop groter, dan is het verstandig om dit proces te automatiseren en te koppelen aan Google Analytics.